lauantai 19. toukokuuta 2012

Rekrykiertue pohjustaa vaalitulosta



Puolueen Rekrykiertue kunnallisvaaliehdokkaiden hankkimiseksi on hyvässä vauhdissa. Eri-ikäisiä ja -taustaisia ehdokkaita on löytynyt hyvin. Olen itsekin saanut olla siinä mukana. Meillä Vantaalla on kesäkuun alussa jo puolueäänestys ehdokkaista.

Hyvä ehdokasasettelu on suomalaisen vaalisysteemin vuoksi elintärkeä. Erityisesti kunnallisvaaleissa äänestäjät katsovat puolueen lisäksi ehdokasta: "Hyvä tyyppi, pannaan tyttö/poika valtuustoon!"

SDP on pärjännyt kunnallisvaaleissa hyvin, koska se on selkeästi koko maan kattava puolue. Sillä löytyy toimintaa ja ehdokkaita kaikkialta, niin maalta kuin kaupungeistakin. Tähän on hyvä tukeutua nytkin.

Erityisen tärkeätä on löytää nyt hyvä ehdokasasettelu näihin uuskuntiin, jotka ovat rakentuneet yhdistymisen kautta. Meillä on oltava ehdokkaita jokaiselta alueelta, koska ensimmäisissä vaaleissa saattaa ehdokkaan kotipaikalla olla poikkeuksellisen suuri merkitys.

teemu_hirvonen_puoli.jpgEsimerkkinä hyvästä vaalityöstä ja -tuloksesta voi käyttää vaikkapa savonrantalaista Teemu Hirvosta, joka yhdistyneen Savonlinnan vaaleissa sai  337 ääntä, joka on mielikuvituksellisen paljon ottaen huomioon, että se lienee suurinpiirtein se äänimäärä, jonka demarit ovat yleensä savonrannalta saaneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti