torstai 10. toukokuuta 2012

Kunnan talous kuntoon

Keskeytän tänään kampanjointini päiväksi osallistuakseni Vantaan kaunpunginvaltuuston budjettiseminaariin Nokialla. Ohjelmassa on muun muassa kaupunkimme talouden tasapainottamis- ja velkaohjelma. Kaupunginjohtajamme Kari Nenonen esittelee päivemmällä ensimmäisen luonnoksen ja sitten alkaakin vääntö.

Ratkaisut eivät tule olemaan helppoja. Vantaan käyttötalous on hoidettu hyvin. Sillä puolella säästöjen aikaansaaminen tulee olemaan tuskaa.

Vantaan velkaantuminen johtuu investoinneista, joita on jouduttu tekemään kaupungin nopean kasvuvauhdin vuoksi. Muutamassa vuodessa on rakennettu Kehä III -tietä, kehärataa ja sen asemia ja siinä sivussa kouluja, päiväkoteja ja muita kaupungin tuotantotiloja. Nyt investoinnit on pantava kuriin. Meillä ei ole niihin varaa.

Avauspuheessaan valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman lainasi Ruotsin entisen pääministerin viisautta: velallinen ei ole vapaa. Hän painotti ratkaisujen välttämättömyyttä ja sitä, ettei tätä kukaan muu hoida. Tämä on nyt meillä edessämme. Samalla hän ennakoi, että nämä ratkaisut ovat edessä kaikissa suurissa kunnissamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti