lauantai 12. toukokuuta 2012

Kohti Turkua

Tänään kokoontuu useampikin puoluekokousedustajaryhmä. Olen matkalla Turkuun Varsinais-Suomen piirin ryhmän kuultavaksi. Siellä tapahtuma järjestetään paneelikeskusteluna, jossa ovat mukana kaikki ehdokkaat.

Iltapäivällä kokoontuu Uudenmaan ryhmä, jossa käydään läpi kaikki puoluekokouksen asiakirjat ja tehdään niihin muutosesityksiä. Itse olen ollut valmistelemassa kannanottojamme sosiaali- ja terveys- sekä järjestöasioihin.

Yleensä puoluekokouksista välittyy julkisuteen vain itse kokous ja siitäkin vain henkilökysymykset. Todellisuudessa puoluekokous on laaja kokonaisuus, jota aletaan valmistella jo edellisen vuoden puolella. Jäsenet ja puolueosastot tekevät aloitteitaan, puoluehallitus asiantuntijoineen laatii niihin vastauksia ja päätösesityksiä ja puoluekokousedustajaryhmät taas arvioivat niitä pitkin kevättä.

Itse puoluekokous on vain lopputulos. Siellä kootaan kolmessa päivässä yhteen koko se prosessi ja vedetään johtopäätökset. Harvoin itse kokouksessa putkahtaa esille mitään yllättävää.

Liitän tähän kuvan muistona matkalta viime puoluekokoukseen. Juna vei silloin Joensuuhun. Tällaisia tunnelmia onkin sitten varmaan muillla piireillä. Me matkaamme tällä kertaa paikalle paikallisjunalla:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti