maanantai 14. toukokuuta 2012

Hannelore Kraftin voitto antaa paljon myös meille

Nordrhein-Westfalenin riemullinen vaalitulos antaa paljon ajattelun aihetta. Se on myös rohkaiseva esimerkki meille. Monia yhtäläisyyksiäkin löytyy.

Alueella asuu 17,8 miljoonaa asukasta, joten ihan pienestä vaalista ei ole kysymys. Vaalituloksella on siitä syystä suuri ennustevaikutus tuleviin liittovaaleihin. Niissä saattaa muhia iso ylläri.

Sosialidemokraatteja johtaa energinen Hannelore Kraft, joka on myös punavihreän koalition johtaja. Vaihtoehtona vaaleissa oli konservatiivisen CDU:n Norbert Röttgen, joka on myös Angela Merkelin hallituksen ympäristö-, luonnonsuojelu- ja reaktoriturvallisuusministeri. Nainen vastaan konservatiivimies, tuntuuko tutulta?

SDP on varmastikin seurannut tarkkaan, miten vaalit Saksassa hoidettiin. Veljespuolueiden kokemukset auttavat aina löytämään uusia ratkaisuja tuttuihin ongelmiin. "Vaalithan ovat aina niin erilaiset, vaalithan ovat aina niin samanlaiset"(Joe Napolitano).

Tietysti eurooppalaisella vaalitrendillä on sytyttävä vaikutus myös henkisellä puolella. Omaan voittoon on helpompi kulkea, kun veljespuolueillakin menee hyvin:)

SPD-Cube.svgWappen Nordrhein-Westfalens

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti