lauantai 5. toukokuuta 2012

Oikeita asioita ja hyvä tunnelma

Lauantaipäivä alkoi kahdeksalta perinteisellä teltan pystytyksellä Tikkurilan torilla. Talkooporukka on ajoissa kuin kello ja iloksemme torikauppiasyhdistys olikin antanut meille paremman paikan kuin odotimme.


Sitten alkoi jännitys, saammeko äänentoiston keskustelutilaisuuttamme varten. Se ei tällä kertaa ollut omissa käsissämme, vaan markkinoille esiintymään tullut Marino&Sunset -orkesteri oli luvannut lainata äänentoistoaan meille. Ja tulihan se, sopivasti. Ja toimi kans:)

Kunnallisjärjestömme puheenjohtaja Vuorenmaan Erkki ja Vasemmistoliiton piirin puheenjohtaja Tyystjärven Kati vetivät keskustelun, jossa lisäkseni oli Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka. Teemana oli "Liikuttaako raha kunnallispolitiikkaa?"

Keskustelun aluksi kävimme läpi vaalirahoitukseen ja poliitikkojen sidoksiin liittyvät asiat. Totesimme melkein yhteen ääneen, että kunnallispolitiikassa tarvitaan elinkainoelämän tuntemusta, mutta kaiken on tapahduttava avoimesti ja läpinäkyvästi.

Keskustelun keskivaiheessa keskusteltiin siitä, mistä rahaa saadaan kunnille. Keskustelussa sivuttiin niin elinkeinopolitiikkaa, verotusta kuin valtionosuuksiakin. Vantaan erityiskysymys on asuntopolitiikka. Kaupungin työpaikkaomavaraisuus on yli 100 prosenttia, mutta työntekijöillä ei ole varaa asua Vantaalla. Siksi verorahatkin menevät kauemmas.

Keskustelun loppu sujui yrityspolitiikan ja yrittäjien aseman merkeissä. Muistutin, että SDP:n perustajat olivat ammatinharjoittajia ja yrittäjiä. Monet joutuvat tänään yrittäjäksi vastoin tahtoaan. Tällaisten henkilöiden sosiaaliturva ei ole välttämättä kovin hyvällä tolalla.

Yhteenvetona voin todeta, että vasemmistopuolueiden yhdessä järjestämä keskustelu osui hyvin ajankohtaisiin teemoihin, oli tiivis ja hyvähenkinen. Kiitos kaikille siitä!

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Tikkurilan Työväenyhdistys ja Vasemmistoliiton Uudenmaan piiri.

Löytyy tästä jotain myös YouTubesta:)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti