sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Paska juttu?

Helsingin keskustassa oli rasvakaivon tukkeutuminen saanut aikaan kunnon purkauksen keskellä lauantai-illan huumaa. HS:n tietojen mukaan kymmeniä ihmisiä oli pyllähdellyt kuraan. Mahtoi olla mukava päätyä ensitreffeille takamus haisten. Jos siitä on selvinnyt, selviää muistakin parisuhteen kiemuroista:)

Tämä yksittäinen vika yhä monimutkaistuvissa systeemeissämme osoittaa, miten haavoittuvia olemme. Jossain puhkesi kaukolämpöputki - kaupunki ei saanut lämpöä moneen tuntiin. Vesijohto poksahti metrotunnelissa - rautatieasemalta ei päässyt metroon puoleen vuoteen. Vedenpuhdistamosta meni sähköt poikki - Itä-Helsinki sai vettä vain vesitornien voimalla.

Olemme täysin riippuvaisia infrastamme. On loistojuttu, että se pääosin toimii niin, että emme edes tiedä sen olevan olemassa. Mutta kun sattuu, se tuntuu.

Kun tulevissa kuntavaaleissa pannaan taas asioita tärkeysjärjestykseen, harvempi muistaa korostaa veden, lämmön tai jätehuollon merkitystä. Silti ne ovat tärkeitä. Jos ei usko, voi rientää vielä muutaman tunnin Hotelli Vaakunan  liepeille. Ehkä siellä on vielä sitä eilisen tuoksua:)

Kuvan laitteisto ei liity tapaukseen, vaan on uusi kaukolämpölaitteistomme, tosin vielä ilman putkieristyksiä. Sekin kylmeni, kun kaukolämpö katkesi koko Vantaalta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti