keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Saadaanko Tikkurilaan sittenkään kirkkoa?



Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli eilen Tikkurilan kirkon rakentamistilannetta. Tilanne ei näytä hyvältä. Kustannusarviot kasvavat ja hanke alkaa karata käsistä. Surettaaa.

Kirkkovaltuustolle kerrottiin, että järjestetty tarjouskilpailu ei johtane rakentamiseen. Tarjouksia oli tullut vähän ja niitä kaikkia tuntui leimaavan niin korkea hinta, että näytti jopa siltä, etteivät rakennusyhtiöt halua päästä rakentamaan kohdetta.

Kirkko on haasteellinen kohde. Sen rakentaminen on vaativaa. Lisäksi siihen yhdistyy vanhan seurakuntakeskuksen korjausrakentaminen. Sellaiset eivät tunnetusti ole riskittömiä.

Tikkurilan nykyinen kirkko kärsii sisäilma- ja kosteusongelmista. Pahimmassa tapauksessa koko rakennus saatetaan joutua sulkemaan liian vaarallisena työpaikaksi.

Me tarvitsemme kirkon Tikkurilaan. Suunnitelmat ovat komeat. Ne eivät paperilla paljoa lohduta, jos rakennus jää toteutumatta.

Uusin käänne on eräiden kirkkovaltuutettujen aloite käynnistää uusi kaavahanke, joka mahdollistaisi vanhan kirkon purkamisen. En kannata uutta kaavoitusta. Pahimmillaan se saattaa lykätä hanketta vuosilla eteenpäin.

Nyt on koottava kaikki osaaminen, jatkettava suunnittelua, palasteltava urakoita ja painettava kustannuksia alaspäin. Jos pelaamme yhteen, saamme kirkon. Jos hajotamme voimamme, menetämme mahdollisuutemme.

Tikkurilalla on oikeus omaan kirkkoonsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti